недеља, 27. април 2014.

У само два дана - два дебакла Црвене Звезде ... За ЗВЕЗДИН суноврат најодговорнији су - Драган Ђајић и Небојша Човић

ПИШЕ: Славко ЈОВИЧИЋ СЛАВУЈ

У само два дана и у два најпопуларнија спорта Црвена Звезда је доживјела двије невиђене бламаже и два тешка, не само спортска пораза.

На самом почетку поставићу и два питања и покушати на њих да пронађем и одговоре.

Синоћ су фудбалери Партизана побиједили Звезду. Није толико болан пораз, већ сазнање на који начин је изгубила Звезда? Изгубила је јер није успјела да побиједи, а све јој је ишло на руку осим оне најважније ствари, а она је у сваком спорту и најбитнија – Звезда није побиједила.

Но, пођимо редом. За пораз Звезде најодговорнији је предсједник фудбалског клуба Црвене Звезде Драган Ђајић. А зашто он? Једноставно зато што је дозволио да му таксисти “менађери” доводе тренера у клуб на чијем је он челу. Тако се легенда Звезде Драган Ђајић коцка са својим спортским угледом, ако такав углед још увијек било ко има у Црвеној Звезди.

Наиме, може се слободно поставити наградно питање и скоро 98 одсто Делија не би знало одговор на такво анкетно питање. Са великом вјероватноћом може се претпоставити да никад нису ни чули за садашњег тренера фудбалског клуба Звезде Славишу Стојановића све док га уз Ђајин “благослов” неко није из "бунара" извадио и тако га удомио на челу (не)стручног штаба Црвене Звезде.

Ко је заправо Славиша Стојановић и које су му фудбалске и тренерске референце биле прије доласка у Црвену Звезду? Био је анонимус и не сумњам да су га можда познавали само у Словенији, али даље од “дежеле” били су ријетки они који су уопште и чули за његово име, а о тренерском знању, ма ни случајно. 

Е зато Драган Ђајић сноси највећу одговорност због таквих авантуристичких ухљебљивања анонимуса и тзв. спортских тренера који иза себе немају никаквих резултата.

Овдје се поставља и питање – има ли тренутно иједан живи фудбалски тренер који је фудбалски поникао у Црвеној Звезди и који би могао много боље да води Звезду, него Славиша Стојановић, који је само пуким случајем успио да забиљежи и неке претходне спортске резултате. Али, кога је то Звезда побјеђивала прије овог дебакла са Партизаном? То је у овом случају најмање важно. 

Почети кукавички утакмицу и са одбрамбеном тактиком против Партизана кад је Звезда имала шест бодова предности може само тренерска незналица као што је Славиша Стојановић. И то је неспорно.

Прије њега, два дана раније то је исто урадио, такође, тренерски незналица, али у другом најпопуларнијем спорту на овим просторима. То је кошаркашки (не)стручњак Дејан Радоњић, којег је, такође, неко ухљебио на кормилу Црвене Звезде. Мала је разлика између одговорности Драгана Ђајића у фудбалу и Небојше Човића у кошарци у Звездиној хијерархији управљања.

Човић је неприкосновен у кошаркашком клубу Црвена Звезда и нико још не зна да ли је он и власник клуба или је са Драганом Ђајићем сувласник Звездиног јада и чемера у довођењу анонимуса и тренерских незналица на позиције у два најважнија спорта – фудбалу и у кошарци.

Звездине Делије треба мало да охладе главе и да схвате да немају никаквог утицаја на кадровску политику у СД Црвена Звезда. Тамо ведри и облачи Небојша Човић и низ стрампутицу са собом води и Драгана Ђајића, али то звездина легенда није, изгледа, још схватио.

Чак и кад би фудбалери Црвене Звезде и постали прваци Србије остаће велика горчина и трајно забиљежен пораз од Партизана у утакмици коју је Звезда кукавички одиграла и у којој ни десет пенала не би помогло Звезди.

Такође, остаће још гори утисак да су кошаркаши Црвене Звезде у сред Београда претпјели тежак пораз од организационо и финансијски скоро распале Цибоне. Резултати и неуспјеси се пишу и памте, као и тренерске незналице и епизиодисти – Дејан Радоњић и Славиша Стојановић.

Биће запамћени и Драган Ђајић и Небојша Човић – два најодговорнија човјека у Црвеној Звезди који су заслужни за ухљебљавање тренерских анонимуса и незналица, чиме су допринијели суноврату Црвене Звезде и у којима се губе и све претходне њихове заслуге у опоравку посрнуле Звезде..