среда, 27. август 2014.

ЦЕЦА у Источном Сарајеву! Бошњачка хистерија уништава шансу за суживот и будућност!

Пише: Славко ЈОВИЧИЋ СЛАВУЈ

Очекује се најављени први концерт естрадне звијезде, ма како то коме звучало, Светлане Ражнатовић – ЦЕЦЕ на фудбалском стадиону “Славија” у Источном Сарајеву, дакле граду који је у Републици Српској. Само пар километара даље подигла се страшна грмљавина у федералном дијелу Сарајева. Наиме, ствара се невиђена хушкачка атмосфера, односно дигла се “кука и мотика” коју чине многобројна бошњачка удружења, која хистерично и хорски осуђују Цецин долазак и одржавање њеног солистичког концерта у нашем граду.

Ко се све противи Цецином доласку и због чега?

Федерално Сарајево или огромна већина никада неће опростити Цеци што је била удата, што је била законита супруга, што је изродила и двоје дјеце у браку са Жељком Ражнатовићем – Арканом. Јер забога, једини кривац за ратну катаклизму на просторима екс Југославије је Цеца?! А ко би био други!? Нико! Само је крива Цеца.
Нико ни замислити не може шта би се дешавало кад би било ко, онако у шали, само поменуо да ће Цеца пјевати у неком граду Федерације БиХ?!

Лудило, параноје и разне пошасти су неизљечиви!

Овом приликом могло би се поставити много питања на која многи знају одговоре.
Нећу да упадам у клише мржње, па да тражим паралеле које су неупоредиве. Јер Цеца нема везе са ратом на просторима БиХ, али имају рецимо неке бошњачке “естрадне звијезде” које хрле пут Београда, јер знају да ће згрнути огромне паре наступајући у београдским дворанама, а ако је у питању “Комбанк” арена, тиме боље. Доћи ће на десетине хиљада Београђана и данима ће пунити “Арену”.
Нико од тих посјетилаца никада се неће ни присјетити шта су рецимо против Србије, Срба и Београда говорили Дино Мерлин или Ханка Палдум или шта је пјевао Шериф Коњевић и још неки итд...

И поред свега, све је спремно за Цецин концерт који ће се одржати 30 августа. Тензије су подигнуте на највећи степен нетолеранције и огромне мржње која стиже из федералног Сарајева према Источном, некад Српском Сарајеву.

Безбиједност је, такође, подигнута на први степен, у најмању руку, као да ће се у нашем граду одржати самит ПУТИН – Обама! Напетост се осјећа на сваком кораку, па чак и у ваздуху.

Чекам да се огласи и булумента несрећника из такозваних невладиних организација из Београда, прије свега “Жене у црном” и да се тако додатно почну компликовати ионако неподношљиви анимозитети на релацији федерално - Источно Сарајево. 


Вјероватно би се огласили и Чеда Јовановић и Наташа Кандић, али Чеда није више у власти и нико на њега, на сву срећу, у Републици Српској и не обраћа било какву пажњу, осим што су неки примијетили да се први посуо хладном водом. Могао се посути и пепелом, али остао је упамћен као велики противник настанка и постојања Републике Српске. Од како све мање и мање пристиже пара из иностранства у истом статусу је и Наташа Кандић, тако се више нико и не интересује шта би евентуално и она могла да изјави.

ДОБРО ДОШЛА ЦЕЦО
"Громе мој"!