недеља, 29. март 2015.

МАРКУ ЂУРИЧИЋУ бронза, МИЛИЦА МАНДИЋ без медаље!


Члан теквондо репрезентације Србије МАРКО ЂУРИЧИЋ освојио је данас бронзану медаљу на Европском првенству у олимпијским категоријама које се одржава у Налчику, у Русији.
ЂУРИЧИЋ је у категорији преко 87 килограма на старту побиједио Румуна са 21:11, а затим Руса Кузњецова, али га је повреда спријечила да се бори у полуфиналу.
Посљедњи такмичарски дан био је половично успјешан. МАРКО ЂУРИЧИЋ је у тешкој категорији освојио бронзу што је сјајан резултат. Имао је пех већ у првој рунди прве борбе. Због пада концентрације, Румун га је погодио ногом у нос и дошло је до прелома. Марко је тада показао свој највећи квалитет - храброст и снагу, и до краја борбе је и поред повреде, убједљиво побиједио Румуна.
У другом колу, у борби за медаљу МАРКО је победио искусног Руса, који је прије тога избацио првака Европе Бјелоруса Силу. Полуфиналну борбу морао је да преда, јер је официјални доктор то савјетовао због повреде.
Олимпијска шампионка из Лондона 2012. МИЛИЦА МАНДИЋ такође је учествовала на ЕП, али је изгубила у елиминацијама. МИЛИЦА је имала мноштво грешака у мечу елиминација и није никакво изненађење што је неславно прошла на Европском првенству.