недеља, 31. јануар 2016.

NOVAK ĐOKOVIĆ ... ЂОКОВИЋ НОВАК НАЈБОЉИ НА ПЛАНЕТИ - ДОМИНАЦИЈА

Директно: ПАЛЕ/Мелбурн
ОВО ЈЕ СРБИН 
НОВАК ЂОКОВИЋ
- НАЈБОЉИ НА ПЛАНЕТИ,
а и "ШИРЕ"!
**************************
НОВАК ЂОКОВИЋ - Енди Мареј 
3:0 (6:17:57:6/7:3)

Ноле је савршено одиграо први сет.

У другом се мало "коцкао", имао је брејк предности и дозволио је Мареју да се врати у игру, али НОЛЕ је ипак успио да добије и други сет и да поведе са 2:0.

У трећем сету идентична ситуација као и у другом. 
НОВАК је имао брејк предности, али је својом дефанзивом дозволио да се већ поражени Шкот поново врати у меч.
Но, све му је било узалуд. НОЛЕ је шампион!

Поштована господо, 
– НОВАК ЂОКОВИЋ!

Најбољи тенисер свијета, Србин Новак Ђоковић, шести пут у каријери освојио је Аустралијан опен, пошто је у финалу савладао Британца Ендија Мареја

Ђоковић се са шест титула у Мелбурну изједначио са Ројом Емерсоном, а када су грен слем трофеји у питању са 11 титула стигао је Рода Лејвераи Бјорна Борга.

Испред њих су Швајцарац Роџер Федерер са 17 титула, Американац Пит Сампрас и Шпанац Рафаел Надал са по 14 гренд слем трофеја и Емерсон са 12. Мари је освојио два гренд слема. 

Први тенисер свијета је дошао до своје 22. побједе у 31 дуелу над Марејом.

Ђоковић је у финалу у Мелбурну четврти пут побиједио Мареја, који је до сада пет пута играо у финалу тог турнира и ниједном није успио да тријумфује.

Ђоковић је потпуно надиграо Мареја у првом сету, пошто му је дозволио да освоји само један гем.

Мареј је заиграо нешто боље у другом сету, виђена је боља игра, пошто су обојица морали да се помуче за сваки поен. Тенисери су држали своје сервисе све до седмог гема када је Ђоковић направио брејк и повео са 4:3. У наредном гему Британац је вратио брејк, а у деветом гему на његов сервис се водила велика борба из које је Мареј изашао као побједник и повео са 5:4.
Ђоковић је затим изједначио, а у наредном гему је искористио брејк лопту за вођство од 6:5. Српски тенисер је у 12. гему имао проблема са сервисом, везао је двије дупле сервис грешке и омогућио противнику брејк лопту, али Мареј није успио да је искористи, па је Ђоковић стекао два сета предности.

У првом гему трећег сета Ђоковић је направио брејк, а затим је без изгубљеног поена освојио гем на свој сервис и повео са 2:0. Тенисери су затим освајали гемове на своје сервисе све до шестог, када је Мареј искористио другу брејк лопту и изједначио на 3:3, а послије гема на свој сервис повео је са 4:3. Обојица су након тога освајали гемове на своје сервисе, па је меч ријешен у тај-брејку, који је први тенисер свијета добио са 7:3.

Ђоковић је био сигуран у тај-брејку, искористио је двије дупле сервис грешке Мареја и послије ас ударца искористио је трећу меч лопту и остварио велику побједу.