петак, 25. октобар 2013.

ЈОВИЧИЋ: СНСД НА НИВОУ БиХ НИЈЕ НАНИО НИКАКВУ ШТЕТУ СРПСКОЈ


Послaник СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Славко Јовичићрекао је да ова странка на нивоу БиХ никада у посљедњих седам година није нанијела никакву штету Републици Српској и ниједну надлежност Српске није пренијела на ниво БиХ.

Јовичић је позвао посланике СДС-а да атмосферу из Народне скупштине Републике Српске не преносe у парламент БиХ.
"Данашња сједница није никаква сензација за грађане, иако је преноси БХТ1. Предлажем СДА и СДС-у да 100.000 цд-ова снимка сједнице подијеле у својим страначким промоцијама", нагласио је Јовичић.
------------------------------------
Посланик СНСД-а Бошко Томић рекао је да је поносан што данас на сједници није било вријеђања из СНСД-а, али да ће неки политичари бити сигурно разочарани, јер данас није било већих сукоба између СНСД-а и СДС-а.
---------------------------------------------
Посланик СНСД-а Лазар Продановић упитао је СДС зашто прије пола године није изашао јавно са оптужбама на рачун СНСД-а које данас износи, оцијенивши квалификације те странке на рачун СНСД-а закашњелим, нетачним и веома непримјереним.
--------------------------------------------------
Саша Магазиновић из СДП-а позвао је СНСД и СДС да "у међусобном рату" и међусобним оптужбама за криминал поштеде странке које немају везе са тим, наводећи да од тога данас не треба правити представу за јавност, већ да се тиме треба бавити правосуђе, ако постоје докази.

"За СДП понуђено образложење за смјену не може бити разлог смјене /Мирка/ Шаровића и СДП апсолутно то не прихвата. Али, СДП неће дозволити преливање сукоба са нивоа Републике Српске на ниво БиХ, што ће показати гласањем", навео је Магазиновић.