среда, 16. октобар 2013.

Дан након нечега или дан након ничега?!

ПИШЕ: СлАвКо ЈОВИЧИЋ СЛАВУЈ
Истог дана у БиХ је завршен попис становништва, затим се један дио репрезентације БиХ пласирао на Свјетско ногометно првенство у Бразилу.

Напомена: 

Да се радило о фудбалском, можда би се пласирала и наша Србија, али шта је ту је.

Док су наши сконтали о чему се ради, ето ногометаши из Федреације БиХ су се пласирали у Бразил.

Свака еуфорија траје дан два, по негдје и три, а у БиХ ће трајати још неко извјесно вријеме. Јер, у БиХ је свако тријежњење најдуже трајало, па ће и ово да потраје.

Но, о таквим стварима и накнадним анализама нека се баве "стручњаци" и разни самозвани аналитичари и ако ћемо право, онако брат брату да "речемо", онда се може казати да никоме није стало до њиховог мишљења, па и онда кад било ко од њих има своје издвојено мишљење. Мада су сва таква мишљења издвојена и одвојена од стварности. Ни народ неће више да губи вријеме и да се бави таквим "научним анализама" и једностраним мишљењима само једне особе, односно појединца.

Има ту свега и свачега и кад се коцкице посложе, онда није тешко закључити да ту нема ничега, јер углавном, ти самозвани аналитичари свих фела и боја, служе се накнадном памећу, а доста ствари покупе и са интернета и онда то износе као свој став. У свему је добро што је то само њихов став и њихово мишљење, јер оно никога не обавезује ни на шта, осим оних пажљивијих који имају сензибилитета да сконтају да је то "погодак у ништа" и да такве ствари и тзв. анализе и не погледају.

Ко велим да се мало замези уз разне ђаконије док се  справља "босански лонац", 
па ко буде морао нека и куса!?

Како већ рекох, завршен је попис у БиХ. Тек сад нико ништа неће знати нити ће се моћи поуздати у било које податке, јер је било толико манипулација да би нам требао још један двомјесечни попис, али овај пут да се попишу само манипулатори и разни мешетари који су на разне начине вршили злоупотребе. Једино што овај пут нећемо моћи да кривимо тзв. међународну заједницу, јер они овај пут заиста нису ни у чему учествовали.

Пошто је ово тема којој нема краја, онда је вријеме да се и ја почнем  "тријезнити" од жеље да "исправљам криву Дрину". Мада знам да то није могуће, јер много већи проблеми су са "кривом Миљацком, јер се приближава стогодишњица атентата на страног окупатора у Сарајеву...

O "кривој Босни", мислим на ријеку и о искривљеној "Босни", мислим на свеукупно стање и на многе фалсификате, нећу овом приликом говорити, јер сам о таме много раније и у многим приликама говорио и о томе писао.

Сад баш гледам у календар и контам да би добро било да БиХ оде што даље на Свјетском ногометном првенству и да се сва пажња Сарајева усмјери ка Бразилу и да се напокон смање тензије и настојања сарајевске ћаршије да прекраја историју. Припремљени споменик Фердинанду ће остати у сјенци ако Џеко и дружина буду побјеђивали.

Ево навијам да побјеђују, јер Бразил је далеко, а Сарајево ми је ту пред носом, а и на привременом сам раду у том граду.

Машала до сљедеће године!