петак, 25. април 2014.

ТЕШКА ХАВАРИЈА КОШАРКАША ЦРВЕНЕ ЗВЕЗДЕ!

ПИШЕ: Славко ЈОВИЧИЋ СЛАВУЈ

Дан послије кошаркашке утакмице између Црвене Звезде и Цибоне у београдској Комбак Арени...

Арена као и свака арена је мјесто за борбу из које увијек неко изађе као побједник и онај други као поражени. Но, ни сваки пораз није само резултатски или спортски пораз, већ је много више и од тога. 
У питању је част клуба, државе, народа итд. У овој утакмици играчи Звезде и такозвани тренер  најмање су о томе водили рачуна, нажалост!

Кренимо редом од оног најважнијег. Скоро годину дана, па и више од тода, није се могло нормално  живјети од предсједника кошаркашког клуба Небојше Човића. Нема гдје га није било? Једино га није било тамо гдје је требао да буде или заправо нигдје није ни требао да буде. Наиме, отјерао је претходног тренера Владу Вукојичића, а довео је тренерског незналицу Дејана Радоњића и од тада настају главни проблеми за Звезду.

Истина, побјеђивала је Звезда у неким утакмицама, али и да је било који други тим био умјесто Звезде, па највјероватније би бар у неким од тих утакмица остварио повољан резултат. Небојша Човић се бавио свиме и свачим и много важније му је било да гледа преко плота у комшијско двориште и да ослушкује шта то говори Душко Вујошевић, тренер кошаркаша Партизана, него да брине о свом дворишту, односно о Црвеној Звезди. Човић је на тај начин покушавао да гради ореол најчовјека за све и за свашта и на крају је постао – ВЕЛИКО НИШТА! Узалуд се позивати на неке побједе од којих нема никакве вајде, јер само за једну утакмицу све се распршило као мјехур од сапунице, а цијела ситуација чији је главни актер био Небојша Човић није ништа друго, већ једна епизодна сапуница од које на крају није остало ништа!

Друга ствар је тренерска незналица Дејан Радоњић. О њему нема потребе трошити ријечи, јер се ништа паметно нема ни казати, а о глупостима не вриједи ни писати, јер највећа глупост је и било довођење Радоњића за тренера Звезде. Једноставно, човјек нема појма о кошарци. То се најбоље могло видјети кад узме тај-аут. Као нешто црта и за то вријеме не упути ни два три савјета како би кошаркаши требало да унаприједе игру и на шта да обрате пажњу?! Уосталом, како су играчи и могли очекивати неки савјет од тренерске незналице. НИКАКО!

Нема тог тима, осим Звезде наравно, у којем би могли да играју Симоновић, затим Драгичевић, па Радиновић, те Лазић и још неки...Овдје се не затвара круг кошаркашких лакрдијаша, нажалост.

Само два играча Цибоне у најважнијој утакмици цијеле сезоне побиједила су јадну и чемерну Звезду. И не само да је Цибона побијеила назови кошаркаше Звезде, већ их је у највећем дијелу утакмице и понизила. А пријетње из Загреба и из табора Цибоне, која је у распаду, како у оном организационом, тако и у финансијском, стизале су десет дана и прије саме утакмице у Београду. Сад се испоставило да су “коцкасти” оправдано говорили да ће у сред Београда побиједити Звезду!

Жале се неки што Арена није била пуна? Па забога, више од осам хиљада звездаша је навијало за Звезду и шта су добили? Добили су највеће разочарење. А колико је то Цибона имала навијача? Можда пет или шест, али то им није сметало да Звезди одрже час из кошарке.

На крају, порука за Небојшу Човића. Одмах иди и пиши саопштење и очекуј да вечерас изгуби Партизан. Али, схваташ ли ти ишта човјече? Шта ћеш тиме добити кад си синошњом утакмицом све изгубио. Изгубио си на десетине хиљада вјерних звездиних навијача. Изгубио си пласман у Евролигу. Ма изгубила је Звезда са тобом, и твојим љубимцем тренерским лаиком Дејаном Радоњићем!

Прави ЗВЕЗДАШИ су изгубили, схвати то Човићу!

Човићевом и Радоњићевом 
пируетом 

- ЗВЕЗДА је нажалост, 
отишла под лед!